Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Aγοράζοντας Eλληνικά προϊόντα στηρίζουμε την ντόπια οικονομία



.................................................................................................................................................................


Διαβάστε περισσότερα »
................................................................................................................................................................


Η Βιομηχανία γάλακτος ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Α.Β.Ε.Ε. (ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ - ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ) προέρχεται από τη μετατροπή της επιχείρησης Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε. και παραμένει οικογενειακής μορφής.
Στο σύγχρονης κατασκευής εργοστάσιό μας παράγουμε τα εξής προϊόντα: Τυρί φέτα σε βαρέλι και δοχείο, τυρί κατσικίσιο, τυρί με χαμηλά λιπαρά, γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, κεφαλοτύρι, κασερογραβιέρα, τυρί τύπου πεκορίνο, σαγανοτύρι, μυζήθρα και γιαούρτι.
Τα προϊόντα διατίθενται στην εγχώρια αγορά, καθώς επίσης εξάγονται στην Αυστραλία, Αμερική και στις χώρες της Ε.Ε.
Η άριστη ποιότητα των προϊόντων μας έχει οικοδομήσει καθ’όλη τη διάρκεια της λειτουργίας μας μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα σε μας και τους πελάτες μας. Γι’αυτό το λόγο η επιχείρησή μας έχει εγκαταστήσει και εφαρμόζει σύστημα κατά ISO και HACCP με στόχο τον αυστηρό έλεγχο της ποιότητας του γάλακτος και των προϊόντων του σε όλα τα στάδια της παραγωγής τους. περισσοτερα......
...................................................................................................................................................................
Μέλι Σίθων
Ήταν Οκτώβριος του 1952, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, όταν οι ντόπιοι μελισσοκόμοι της Νικήτης συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν και να αποφασίσουν για τη δημιουργία συνεταιρισμού, ο οποίος θα διασφάλιζε τα συμφέροντά τους με τον καλύτερο τρόπο.
Οι πρωτεργάτες του συνεταιρισμού αυτό που έκαναν αρχικά, ήταν να εδραιώσουν και βελτιώσουν την παραγωγή μελιού, μέσω της αλλαγής της μελισσοκομικής εκμετάλλευσης από τα παραδοσιακά κοφίνια σε σύγχρονη εκμετάλλευση με κυψέλες τύπου Lagstroth. Στη συνέχεια η συνεργασία με εμπόρους της εποχής επέτρεψε στους μελισσοκόμους να έχουν μια σταθερή οικονομική βάση, η οποία βοήθησε στην ανάπτυξη του επαγγέλματος του μελισσοκόμου. Στα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και την Εμφύλια Καταστροφή, η μέλισσα, με την εργατικότητά της και την απόδοσή της, έβγαλε την περιοχή από το τέλμα της ανέχειας. Οι γνώσεις που προϋπήρχαν από την πατροπαράδοτη ενασχόληση των Νικητιανών με τα κοφίνια, βρήκαν πρόσφορο έδαφος στη δίψα για εργασία και δημιουργία στους τότε μελισσοκόμους και αποτέλεσαν το ιδανικό μείγμα ώστε να δημιουργηθεί ο Αγροτικός μελισσοκομικός συνεταιρισμός της Νικήτης και το παγκοσμίως βραβευμένο προϊόν του, «Ελληνικό μέλι ΣΙΘΩΝ».
(απόσπασμα από το ανέκδοτο βιβλίο
«Η μελισσοκομία στη Νικήτη»)    
περισσοτερα......