Επιγραφές - ψηφιακές εκτυπώσεις

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Ερντογάν προς Σαμαρά: "Ασε μας να χτίσουμε τζαμί στην Αθήνα"

Ο Ερντογάν, θέτει ξεκάθαρα θέμα για τζαμί στην Αθήνα και ζητά να αναλάβει η Άγκυρα το κόστος ανοικοδόμησης του...
Μετα τη συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά ο τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως ανέφερε το ζήτημα στο έλληνα ομόλογο του. "Υπήρχε και το θέμα του τζαμιού στην Αθήνα. Μας είπε πως το θέμα έχει εγκριθεί από το Κοινοβούλιο", είπε χαρακτηριστικά.
Τους είπαμε πως δεν είναι ανάγκη να το χτίσετε εσείς, αν δώσετε την άδεια οικοδόμησης μπορούμε να το κάνουμε εμείς. Αρκεί να υπάρχει ένας χώρος προσευχής για τους Μουσουλμάνους που πηγαίνουν στην Αθήνα.
Kατά σύμπτωση και οι δυο ηγέτες μένουν στο ίδιο ξενοδοχείο και στην συνάντηση επισήμως συζήτησαν και την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στην Τουρκία τον Μάρτιο.


Coral gas agrinio
Coral gas agrinio - Agrínion, Greece

Σύμφωνα με πληροφορίες της τουρκικής τηλεόρασης, ο τούρκος πρωθυπουργός θα έθετε στον έλληνα ομόλογό του, το ζήτημα της μειονότητας της Θράκης και το νόμο με τους ιεροδιδασκαλους και θα ζητούσε την απόσυρση του νόμου.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνοδεύεται από ομάδα επιφανών επιχειρηματιών και θέλει να επανενεργοποιήσει τους διαύλους επικοινωνίας που υπήρχαν και κατά το παρελθόν και να προχωρήσει πλέον σε ουσιαστικές συζητήσεις που θα αφορούν:
Τις αποκρατικοποιήσεις που ήδη έχει σχεδιάσει η κυβέρνησή του αλλά και τη διαμόρφωση ενός νέου πεδίου συνεργασίας μεταξύ των ελληνόφωνων επιχειρηματιών και της κυβέρνησης του Κατάρ.
Ο κ. Σαμαράς, αύριο θα γίνει δεκτός από τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Hamad bin Khalifa Al Thani.